Рада продовжила дію закону щодо Донбасу: як голосували нардепи

Читать на русском

Верховна рада продовжила на рік дію закону «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей». Відзначимо, всі основні положення закону почнуть діяти тільки після проведення на Донбасі місцевих виборів за українським законодавством. «Слово і Діло» подивилося, як розподілилися голоси в залі.

Законопроект підтримали 320 народних депутатів, 20 виступили «проти», 19 – утрималися, 22 – не голосували.

Фракція «Слуга народу» дала 220 голосів «за», один депутат утримався, 3 – не голосували, 24 – були відсутні. У «Опозиційній платформі – За життя» «за» виступили 34 нардепа, 6 – не голосували, 4 – були відсутні. «Європейська солідарність» підтримала продовження дії закону 23 голосами, один – не голосував, 3 – були відсутні.

Група «За майбутнє» дала 16 голосів «за», 6 осіб не голосували, один нардеп був відсутній. 13 голосів було від позафракційних депутатів, один – «проти», 2 – утрималися, один – не голосував, 3 – були відсутні. Група «Довіра» дала 14 голосів «за», один – утримався, 2 – не голосували.

Не підтримали пролонгацію закону в «Батьківщині»: один голос «проти», 15 – утрималися, один – не голосував, 7 – були відсутні. У «Голосі» 18 депутатів виступили «проти», 2 – не голосували.

Нагадаємо, раніше ми писали, про що домовилася «нормандська четвірка» на зустрічі в Парижі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: