У МЗС України назвали досягнення Нормандського формату

Читать на русском
У МЗС підкреслили, що за домовленостями лідерів України, Росії, Франції та Німеччини в Парижі ще до кінця цього року на Донбасі мають припинити вогонь на постійній основі.

У МЗС підкреслили, що за домовленостями лідерів України, Росії, Франції та Німеччини в Парижі ще до кінця цього року на Донбасі мають припинити вогонь на постійній основі.

Про це заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко у вівторок, 10 грудня, в Twitter.

Серед головних досягнень переговорів Пристайко назвав повне безстрокове припинення вогню до кінця 2019 року і розширення мандату Спеціальної моніторингової місією ОБСЄ, яка тепер працюватиме 24/7.

У мережі обговорюють підсумки зустрічі «нормандської четвірки»Нормандська четвірка провела зустріч у Парижі. Що про її результати думають в соцмережах – в добірці Слово і Діло.

«Взаємне звільнення утримуваних осіб «всіх встановлених на всіх встановлених» до 31 грудня. План - завершити (обмін) якомога швидше за принципом «всіх на всіх». Для цього домовилися про допуск «Червоного хреста» та інших гуманітарних організацій», - написав Пристайко.

Також він зазначив про домовленості щодо подальшого розведення військ ще на трьох ділянках.

«Робота над імплементацією «формули Штайнмаєра»/ Ніякої федералізації. Україна - унітарна країна. Донбас і Крим - це Україна», - зазначив голова МЗС.

Він також нагадав, що місцеві вибори на Донбасі можливі тільки за українським законодавством і згідно з високими стандартами ОБСЄ.

«Наша позиція щодо контролю над кордоном незмінна. Поступово будемо рухатися в цю сторону», - резюмував Пристайко, нагадавши, що наступна зустріч запланована за чотири місяці.

Як повідомлялося, 9 грудня в Парижі відбувся саміт лідерів країн «нормандської четвірки». Президенти України, Росії, Франції та канцлер Німеччини Володимир Зеленський, Володимир Путін, Еммануель Макрон і Ангела Меркель обговорили питання врегулювання ситуації на Донбасі. Також в Парижі відбулася перша двостороння зустріч Зеленського і Путіна.

Пізніше у Путіна розповіли подробиці зустрічі із Зеленським.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: