Помпео заявив про неприпустимість втручання Росії в справи США

Читать на русском
Глава Держдепартаменту США Майк Помпео в ході переговорів з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим попередив російську сторону про неприпустимість втручання в американські вибори.

Глава Держдепартаменту США Майк Помпео в ході переговорів з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим попередив російську сторону про неприпустимість втручання в американські вибори.

Про це він розповів 10 грудня на прес-конференції за підсумками зустрічі з російським колегою у Вашингтоні.

«Що стосується втручання в наші внутрішні справи, то тут все було однозначно: це неприпустимо», - наводить слова американського дипломата «РІА Новини».

Помпео попередив, що у відповідь на втручання з боку Росії США будуть змушені вжити заходів.

Своєю чергою Лавров уточнив, що перші звинувачення на адресу Росії пролунали ще перед президентськими виборами в США в 2016 році. За його словами, тоді російська влада «запитувала багато разів» у адміністрації тодішнього президента Барака Обами можливість розібратися щодо підозр у бік Росії, проте у Вашингтона було «нуль реакції».

«Всі спекуляції щодо нашого уявного втручання у внутрішні процеси в США безпідставні. Ніяких фактів, які це підтверджували б, ми не бачили, і ніхто їх нам не пред'явив, напевно, просто тому що їх не існує», - цитує главу МЗС РФ агентство.

Крім того, Лавров запропонував Помпео зафіксувати зобов'язання з невтручання в справи один одного за зразком обміну особистими нотами, який відбувся в 1933 році при відновленні дипломатичних відносин між СРСР і США.

Після перемоги Дональда Трампа на президентських виборах в листопаді 2016 року «російських хакерів» звинувачували в тому числі у втручанні у виборчий процес США. У березні 2019 року мін'юст США оприлюднив основні висновки фінального доповіді по «справі РФ» спецпрокурора Роберта Мюллера, який так і не знайшов змови Трампа з Росією протягом передвиборної кампанії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: