Трампа запідозрили в організації втручання у вибори в США

Читать на русском
Американський президент, за даними The Washington Post, намагається домогтися поновлення розслідування в Україні проти свого головного конкурента Джо Байдена.

Президент США Дональд Трамп має намір залучити президента України Володимира Зеленського в президентські вибори в США, заплановані на 2020 рік.

Про це в п'ятницю, 6 вересня, повідомило видання The Washington Post.

У статті наголошується, що Трамп тисне на Зеленського, щоб той посприяв розвитку розслідування, відкритого в Україні проти Джо Байдена. Він є суперником Трампа у президентських перегонах.

Газета також зазначає, що одним з методів тиску є звернення адміністрації Трампа до Пентагону про перегляд військової допомоги для України.

Також наголошується, що відновити розслідування проти Джо Байдена і його сина радив особистий адвокат Трампа Рудольф Джуліані, який зустрічався з близьким партнером українського президента.

Йдеться про історію, коли син Джо Байдена - Хантер Байден - був членом ради директорів приватної української газової компанії Burisma Group, коли тодішній генеральний прокурор України Віктор Шокін почав розслідування діяльності фірми. Джо Байден у той час був на посаді віце-президента США і закликав звільнити прокурора.

Згодом генеральний прокурор Юрій Луценко поставив крапку в питаннях можливих правопорушень Джо Байдена і його сина в Україні.

Раніше аналогічну думку висловив конгресмен Бред Шерман. Він заявив, що Трамп хоче, щоб Україна нашкодила Байдену так само, як Росія нашкодила Хілларі Клінтон на виборах 2016 року.

Як повідомлялося, Трамп розпорядився провести перегляд військової допомоги Україні, яка у 2019 фінансовому році становить 250 мільйонів доларів. При цьому на час перегляду кошти будуть заморожені.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: