«Роттердам плюс»: суд продовжив обов'язки директору ДТЕК Мережі

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання прокурора про продовження обов'язків керівнику однієї з компаній ДТЕК.
Іван Гелюхфото: «Слово і Діло»

Суд продовжив до 6 лютого дію обов'язків генерального директора ДТЕК Мережі Івана Гелюха, якого НАБУ і САП підозрюють у причетності до нанесення 18,87 млрд грн збитків від впровадження формули «Роттердам плюс».

Таке рішення 6 грудня ухвалив слідчий суддя Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, суд відпустив Гелюха під 9,6 млн грн застави. За нього цю суму пізніше внесли і поклали на підозрюваного низку обов'язків. Останнього разу суд залишив лише два обов'язки: прибувати за кожною вимогою і повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи.

У зв'язку з наближенням дати завершення дії обов'язків прокурор САП просив суд їх продовжити. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив.

За версією слідства, Гелюх і ще один менеджер ДТЕК Борис Лісовий за попередньою домовленістю з ексголовою НКРЕКП Дмитром Вовком, колишнім членом Нацкомісії Володимиром Євдокімовим, заступником начальника управління енергоринку НКРЕКП Тарасом Ревенком і начальником відділу цього управління Володимиром Бутовським завчасно до ухвалення формули «Роттердам плюс» обговорювали можливість її впровадження. За словами прокурора, спочатку формулу планували застосувати лише на те вугілля, яке доставляють в Україну портами.

Проте кількість такого вугілля складала приблизно 130 тисяч тонн на рік із загального обсягу вугілля такої марки, яке використовують на ТЕС, в 25,5 млн тонн. Прокурор додав, що пізніше всі вищезгадані особи дійшли до згоди застосовувати цю формулу на весь обсяг вугілля, що було запропоновано посадовцями НКРЕКП на засіданні 28 січня 2016 року. Вже 3 березня того ж року посадовці Нацкомісії після одержання дозволу з АМКУ забезпечили розгляду порядку денного, де було питання формули «Роттердам плюс», яку затвердили на тому засіданні.

Нагадаємо, суд продовжив обов'язки менеджеру ДТЕК. Також суд продовжив обов'язки ексчлену НКРЕКП.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: