«Роттердам плюс»: суд продовжив обов'язки менеджеру ДТЕК

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив прохання прокурора про продовження обов'язків підозрюваному у справі нанесення збитків.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і Діло»

Суд продовжив до 4 лютого дію обов'язків раднику генерального директора ТОВ «ДТЕК Східенерго» Борису Лісовому, якого НАБУ і САП підозрюють у причетності до нанесення 18,87 млрд грн збитків від впровадження формули «Роттердам плюс».

Таке рішення 5 грудня ухвалив слідчий суддя Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, Лісового суд відпустив під 10 млн грн застави. За нього цю суму внесла компанія ДТЕК. Тому на підозрюваного поклали низку обов'язків, зокрема: не відлучатися з Києва без дозволу, крім як до місць проживання в Київській області; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування, що стосується обставин даного кримінального провадження зі свідками та підозрюваними, а також утримуватися від відвідування будь-яких приміщень, які належать чи які займають НКРЕКП, Міністерство енергетики та вугільної промисловості України, державне підприємство «Енергоринок» і державне підприємство «Оператор ринку».

У зв'язку з наближенням дати завершення дії обов'язків прокурор САП просив їх продовжити ще на два місяці. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив.

Нагадаємо, 8 серпня НАБУ заочно повідомило про підозру Лісовому. Тому його та інших підозрюваних, які перебували за кордоном, викликали до НАБУ. Де йому пізніше вручили підозру особисто.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: