НАБУ знайшло в офісі фірми ICU документи про справу «Роттердам плюс»

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив скаргу представника компанії на неповернення тимчасово вилученого майна.

Суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро повернути вилучене майно в офісі компанії з управління активами «Інвестиційний капітал Україна» у справі формули «Роттердам плюс», , серед чого були й документи в цьому провадженні.

Таке рішення 6 грудня ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і Діло».

19 липня НАБУ вилучило в офісі ICU купу документів. Зокрема, «Пам'ятку до правил про міжнародну правову допомогу в рамках кримінальної справи», де зазначено номер провадження про формулу «Роттердам плюс». В цих документах міститься консолідований виклад інформації щодо кримінального провадження та акцентування про початок слідчих дій, направлених на вивчення можливого придбання групою компаній ІСU цінних паперів емітентом яких є компанії з групи ДТЕК в умовах початку застосування НКРЕКП.

Втім, на думку представника компанії, ці документи є тимчасово вилученим майном, а тому він подав клопотання до НАБУ про його повернення. Проте документ так і не був розглянутий. Тому представник ICU подав до суду скаргу на неповернення майна. Вивчивши її, суд задовольнив частково.

Нагадаємо, суд продовжив обов'язки менеджеру ДТЕК. Раніше ексчлену НКРЕКП продовжили обов'язки. Також суд заочно заарештував ексглаву НКРЕКП Дмитра Вовка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: