«Роттердам плюс»: ВАКС оголосив перерву в розгляду арешту експосадовця НКРЕКП

Читать на русском
Антикорупційний суд зробив перерву у розгляді клопотання детектива Національного бюро про обрання запобіжного заходу експосадовцю Нацкомісії.

Суд оголосив перерву до 9 жовтня у розгляді клопотання про заочне взяття під варту колишнього заступника начальника управління енергоринку НКРЕКП Володимира Бутовського, якого НАБУ та САП підозрюють у причетності до завдання 18,86 млрд грн збитків від впровадження формули «Роттердам плюс».

Таке рішення сьогодні, 25 вересня ухвалила слідча суддя Вищого антикорупційного суду Оксана Олійник, повідомляє журналіст «Слово і Діло» з зали суду.

Під час засідання адвокат підозрюваного Ірина Одинець повідомила, що її клієнт на зв'язок не виходить, на роботу до НКРЕКП не вийшов. Інший адвокат заявляв, що розгляд цього клопотання має відбуватися лише після затримання Бутовського і доставки його в суд, тобто за його присутності. Він додав, що детективи НАБУ одержали дозвіл на затримання експосадовця НКРЕКП для доставки його до суду для обрання запобіжного заходу.

Захисник додав, що вказане клопотання вже було розглянуте слідчим суддею Солом‘янського райсуду Києва і наразі воно оскаржується в Київському апеляційному суді. Тому він просив суд відмовити НАБУ і САП у задоволенні клопотання.

Своєю чергою прокурор САП Віталій Пономаренко заявив, що сторона обвинувачення має право змінити або виправити вже подане клопотання, згідно ч. 2 ст. 185 КПК України. Він додав, що дозвіл на затримання сторона обвинувачення отримала, щоб отримати правовий механізм для затримання Бутовського та доставки його до суду для розгляду клопотання про застосування до нього запобіжного заходу. За словами прокурора, наразі підозрюваний переховується за кордоном і він оголошений у міжнародний розшук. На підтвердження оголошення в розшук Бутовського прокурор долучив до клопотання відповідну постанову детектива, яку наразі скерували на виконання до українського бюро Інтерполу.

Пізніше в суді вимкнулося світло і суддя оголосила перерву до 9 жовтня.

Нагадаємо, Солом'янський суд вже відмовив НАБУ і САП в заочному арешті Бутовського. Своє рішення суду обґрунтувала тим, що Інтерпол не ухвалив рішення про міжнародний розшук підозрюваного. Раніше суд відпустив під заставу іншого підозрюваного чиновника Нацкомісії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: