САП скерувала до суду обвинувальний акт щодо директора Інституту агроекології

Читать на русском
Підготовче засідання у справі хабара директору Інституту агроекології не відбулося через самовідвід судді.
Орест Фурдичко

Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно директора Інституту агроекології і природокористування НААН України Ореста Фурдичка, якого підозрюють в отриманні неправомірної вигоди.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли в самій прокуратурі.

«Обвинувальний акт був скерований до суду 10 квітня прокурорами САП за результатами досудового розслідування НАБУ. Керівнику інституту інкримінується отримання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, поєднаному з вимаганням, передбачене частиною 4 статті 368 КК України», – зазначили у відомстві.

У прокуратурі додали, що 17 квітня в Голосіївському районному суді міста Києва мало відбутися підготовче засідання в цій справі, однак один із суддів заявив про самовідвід у зв'язку з відсутністю належного стажу. Засідання перенесли на 23 квітня.

У САП нагадали, що розслідування НАБУ встановило, що підозрюваний вимагав від забудовника за виділення земельних ділянок під будівництво неправомірну вигоду в розмірі 500 тисяч доларів. Він був затриманий при передачі першої частини неправомірної вигоди в розмірі 300 тисяч доларів.

Нагадаємо, журналіст «Слова і Діла» з'ясував деталі справи директора Інституту агроекології.

Раніше з Фурдичка зняли електронний браслет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: