Справа про хабар директору Інституту агроекології: зачитали обвинувальний акт

Читать на русском
У суді Києва прокурор зачитала обвинувальний акт у справі керівника Інституту агроекології Ореста Фурдичка, який звинувачується в отриманні хабара.

У Голосіївському суді Києва прокурор зачитала обвинувальний акт у справі керівника Інституту агроекології Ореста Фурдичка, який звинувачується в отриманні хабара.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Судовий репортер».

З директора Інституту агроекології зняли електронний браслетРайсуд столиці зменшив кількість обов'язків, покладених на керівника однієї з науково-дослідних установ.

Обвинувальний акт зачитувався в короткому викладі.

Керівник Інституту агроекології та природокористування НААН України Орест Фурдичко звинувачується за ч. 4 ст. 368 КК України - в отриманні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, поєднаному з вимаганням. А саме, що він вимагав та отримав хабар у засновника компанії «Сател Україна» Віталія Верещинського за нерозірвання договору спільної діяльності із будівництва житлового комплексу на земельній ділянці Інституту.

На початку грудня, як йдеться в обвинувальному акті, у своєму службовому кабінеті Фурдичко озвучив Верещинському вимогу хабара в сумі $500 тис. за уникнення ризику розірвання договору з ініціативи Інституту, неперешкоджання виконанню умов договору. Фурдичко нібито сказав Верещинському, що вже знайшов інших забудовників і в разі відмови заплатити гроші договір буде розірвано на вимогу Інституту.

Крім того, суд дозволив Фурдичку у період державних вихідних 28 червня - 2 липня виїхати у Львівську область, де він хоче відвідати могилу батьків.

Наступне засідання призначили на 17 липня.

Злочин, що інкримінується Фурдичку, карається позбавленням волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: