З директора Інституту агроекології зняли електронний браслет

Читать на русском
Райсуд столиці зменшив кількість обов'язків, покладених на керівника однієї з науково-дослідних установ.
Орест Фурдичкофото: «Слово і Діло»

З підозрюваного детективами НАБУ в отриманні неправомірної вигоди директора Інституту агроекології і природокористування Ореста Фурдичка зняли електронний браслет.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про продовження запобіжного заходу, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор у судовому засіданні вказував, що ризики переховування від органів досудового розслідування, знищення, приховування або спотворення доказів, а також незаконно впливати на потерпілого, свідків, іншого підозрюваного не зменшилися. Тому в САП просили продовжити дію всіх обов'язків.

Адвокат і підозрюваний виступали проти задоволення клопотання й підкреслювали, що, на їхню думку, існування зазначених ризиків не доведене.

Однак суддя погодився з доводами прокурора САП і частково задовольнив клопотання, подовживши дію наступних обов'язків: прибувати за першою вимогою; повідомляти про зміну місця проживання та/або роботи; не відлучатися з Києва та Києво-Святошинського району Київської області без дозволу; утримуватися від спілкування з фігурантами та здати на зберігання закордонні паспорти. Водночас обов'язок носити електронний браслет суд скасував.

Нагадаємо, суд продовжив відсторонення директора Інституту агроекології.

Раніше Фурдичку дозволили їздити до Києва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: