У «Нафтогазі» назвали ціну на газ на початку 2020 року

Читать на русском
У першому кварталі наступного року вартість газу для населення буде фіксованою - 5,5 тис. грн за тис. куб. м.

У першому кварталі 2020 року гарантована ціна на газ для населення складе 5,5 тис. грн за тис. куб. м (без урахування ПДВ, транспортних витрат і націнки газзбутів).

Про це у вівторок, 10 грудня, повідомив директор інтегрованого газового бізнесу «Нафтогазу» Андрій Фаворов, пише Інтерфакс-Україна.

За його словами, гарантована ціна визначена, виходячи з ціни законтрактованого НАК обсягу 1 млрд куб. м газу з поставкою з 1 січня по 1 квітня 2020 року.

«Зафіксувавши фізичні обсяги і розуміючи, що необхідно запропонувати ринковий механізм для вирішення ринкової проблеми, ми зафіксували ціни за форвардними контрактами на весь перший квартал. Останні обсяги за форвардами зафіксовані 6 грудня. Ми не хотіли раніше оголошувати цю тему публічно, оскільки це досить серйозні обсяги, і вони могли зрушити ціну проти нас», - зазначив він.

Нагадаємо, Кабмін прийняв рішення про фіксовану ціну на газ. Українці можуть підключитися до спеціальної програми «Гарантована ціна на газ». Вона гарантує, що ціни на газ в платіжках будуть на рівні 8 гривень за кубометр протягом опалювального періоду.

Раніше ЗМІ повідомляли, що з нового року ціни на газ для населення можуть підскочити до 12,9 тисяч гривень за тисячу кубометрів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: