Домовитися щодо газу в Парижі не вдалося – Пєсков

Читать на русском
Росії та Україні поки не вдалося вийти на вирішення проблеми продовження договору про транзит газу і врегулювання претензій у Стокгольмському арбітражі.

Росії та Україні поки не вдалося вийти на вирішення проблеми продовження договору про транзит газу і врегулювання претензій у Стокгольмському арбітражі.

Про це заявив журналістам у вівторок прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков.

«Газова тема справді була на порядку денному переговорів на вищому рівні - переговорів президента РФ Володимира Путіна і президента України Володимира Зеленського [9 грудня в Парижі], на зустрічі були присутні глава «Газпрому» Олексій Міллер і його колега з української боку, дійсно, були озвучені підходи сторін», - повідомив представник Кремля. За його словами, «поки не вдалося вийти на остаточні домовленості». При цьому представник Кремля зазначив, що «позиції сторін зіставлені, вони добре відомі, вони послідовні - що стосується позиції російської сторони».

Пєсков нагадав, що «домовлено, що керівники газових компаній і також профільні міністри продовжать своє спілкування». «Нетривале спілкування вже на експертному рівні мало місце навіть вже вчора пізно ввечері», - зазначив він. «Разом з тим поки не доводиться говорити про те, що вдалося вийти на вирішення проблеми продовження транзитного договору та врегулювання питання про претензії в Стокгольмському арбітражі», - підкреслив представник Кремля.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що на зустрічі з Путіним питання транзиту газу було розблоковано. Україна і Росія домовилися продовжувати переговори з газового питання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: