У Мін'юсті розповіли про нову процедуру банкрутства

Читать на русском
Новий Кодекс з процедури банкрутства в Україні вводить принцип солідарної відповідальності, яка унеможливлює існування злочинних економічних схем.

Новий Кодекс з процедури банкрутства в Україні вводить принцип солідарної відповідальності, яка унеможливлює існування злочинних економічних схем.

Про це в інтерв’ю "Громадське радіо» повідомила заступниця міністра юстиції України Валерія Коломієць.

«Про нову процедуру банкрутства. Змінилося досить багато. Ми відстояли позицію, що маємо вже запускати цей процес і в процесі подивитися, як воно буде працювати. Говорити, що цей інститут буде недолугим — це теорія, треба подивитися і зрозуміти, чому, власне, ці процеси так прописали, як удосконалити», - зазначила Коломієць.

За її словами, велика кількість учасників ринку пропонують внести їхні пропозиції до Кодексу.

«Кодекс вводить новий принцип солідарної відповідальності, який зараз трошечки навіть деяких управлінців і власників налякав. Вони переживають, що якщо не повідомлять і не розпочнуть процедуру банкрутства, їх можуть притягнути до відповідальності, що вони, фактично, довели до неплатоспросможності. Це дуже хороша ініціатива, тому що ми прекрасно розуміємо, що це унеможливлює існування певних злочинних економічних схем на самому початку», - зазначила заступниця міністра.

За її словами, на сьогодні в Україні перевели всі продажі майна банкрутів на систему ProZorro.

«Суттєвих змін, які відкотять щось назад, ми робити не будемо. Зараз 2 законопроекти у ВР зареєстровані, і ми вже домовилися, що доопрацюємо їх перед другим читанням, для того, щоб, власне, зробити те, що хочуть Мін’юст і депутати для розвитку інституції, а не для того, щоб точково щось вирішити», - підсумувала Коломієць.

Нагадаємо, Мін'юст повністю відкрив єдиний реєстр підприємців.

Також у Мін'юсті анонсували впровадження електронного обліку в'язнів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: