Порошенко майже через півроку підписав Кодекс із процедур банкрутства

Читать на русском
Глава держави зазначив, що у нього був ряд зауважень до документа, однак він вирішив поставити свій підпис під Кодексом.

Президент України Петро Порошенко через майже півроку після ухвалення підписав Кодекс із процедур банкрутства.

«Сьогодні (15 квітня, - ред.) я підписав закон про банкрутство», - сказав він на зустрічі з бізнесом в Києві в понеділок.

Глава держави зазначив, що у нього був ряд зауважень до документа, однак він вирішив поставити свій підпис під Кодексом.

Як повідомлялося, Верховна рада 18 жовтня 2018 ухвалила Кодекс із процедур банкрутства (№8060). Однією зі статей документу є можливість фізособам - сумлінним позичальникам у разі складної економічної ситуації ініціювати процедуру банкрутства і очиститися від цього боргового зобов'язання, тоді як кредитор позбавлений такого права. Ухвалений документ також передбачає продаж майна банкрутів на електронних аукціонах «ProZorro.Продажі».

У кінці жовтня 2018 року президент Петро Порошенко заявив, що готовий протягом двох тижнів підписати Кодекс про процедурах банкрутства після його вивчення. До теперішнього часу Кодекс так і не був не підписаний.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: