Набули чинності закони про планування будівництва та ремонту доріг

Читать на русском
У четвер, 5 грудня, в Україні набув чинності закон, який передбачає запровадження середньострокового планування ремонту і реконструкції доріг.

У четвер, 5 грудня, в Україні набув чинності закон, який передбачає запровадження середньострокового планування ремонту і реконструкції доріг.

Про це повідомляє сайт ВР.

Відзначимо, за цей документ проголосували 368 народних депутатів.

Згідно з законом Кабмін затвердив Державну цільову економічну програму розвитку автодоріг державного значення на певний період з переліком доріг, які планують побудувати, реконструювати або відремонтувати. Нардепи мають зазначити, скільки на це піде коштів і звідки їх візьмуть.

Скільки доріг відремонтували в Україні за 2019 рікРемонт доріг в Україні за областями – Слово і Діло проаналізувало, скільки доріг було реконструйовано цьогоріч у регіонах.

За рішенням Ради Криму обласних, міських, селищних і сільських рад кошти територіальних дорожніх фондів можуть передаватися на нове будівництво, реконструкцію, ремонт та експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування державного значення.

Документ також уточнює, що спрямовується субвенція з держбюджету на фінансування утримання доріг.

Нагадаємо, парламент підтримав цей документ за основу у вересні поточного року.

Також набув чинності закон про внесення змін до Бюджетного кодексу у зв'язку з запровадженням середньострокового планування розвитку і утримання автодоріг. За нього проголосували 334 народні депутати.

У Бюджетному кодексі передбачили, що розпорядники бюджетних коштів мають право брати бюджетні зобов'язання понад фактичні надходження спеціального фонду. Водночас заборгованість розпорядників бюджетних коштів за середньостроковими зобов'язаннями за договорами на кінець поточного бюджетного періоду не може перевищувати залишку коштів спеціального фонду державного бюджету, утвореного за рахунок надходжень, що є джерелами формування державного дорожнього фонду.

Раніше офіційно опублікували закон про аудит безпеки автодоріг.

Нагадаємо, ЄБРР профінансує реконструкцію автодороги Київ-Одеса.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: