Зеленський підписав закони про планування будівництва та ремонту доріг

Читать на русском
Зеленський підписав Закон Про джерела фінансування дорожнього господарства України щодо запровадження середньострокового планування розвитку та утримання автомобільних доріг загального користування.

Президент Володимир Зеленський підписав закон «Про джерела фінансування дорожнього господарства України щодо запровадження середньострокового планування розвитку та утримання автомобільних доріг загального користування».

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента у вівторок, 3 грудня.

Документ скасовує узгодження з комітетом Верховної Ради з питань бюджету переліків об'єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автодоріг.

Відповідно до закону Кабмін затверджує цільову економічну програму розвитку автодоріг загального користування державного значення на відповідний період з переліком доріг, на яких заплановані роботи з будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту, із зазначенням обсягів і джерел фінансування таких шляхів у розрізі балансоутримувачів. Цей перелік затверджується щорічно.

Документ також передбачає надання субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на фінансування, в тому числі проєктно-вишукувальних, науково-дослідних робіт, функціонування інформаційно-аналітичних систем, паспортизації технічного нагляду, обстеження стану доріг, залучення інженера-консультанта.

Також президент підписав Закон «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо запровадження середньострокового планування розвитку і утримання автомобільних доріг».

Цей документ вводить до Бюджетного кодексу поняття середньострокового зобов'язання за типовими договорами на будівництво, реконструкцію, ремонт та експлуатаційне утримання доріг.

«Ці закони впроваджують нові підходи до середньострокового планування будівництва, реконструкції, ремонту та експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування державного і місцевого значення, розширюють можливості регіонів щодо використання коштів територіальних дорожніх фондів і субвенції з державного бюджету», - зазначили в ОПУ.

Раніше офіційно опублікували закон про аудит безпеки автодоріг.

Нагадаємо, ЄБРР профінансує реконструкцію автодороги Київ-Одеса.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: