Офіційно опублікували закон про аудит безпеки автодоріг

Читать на русском
Документ розроблений з метою імплементації положень європейських директив з аудиту безпеки автомобільних доріг загального користування.

Закон «Про внесення змін до деяких законів України з управління безпеки автомобільних доріг» № 200-IX був опублікований в «Голосі України».

Документ розроблений з метою імплементації положень європейських директив з аудиту безпеки автомобільних доріг загального користування.

Скільки доріг відремонтували в Україні за 2019 рікРемонт доріг в Україні за областями – Слово і Діло проаналізувало, скільки доріг було реконструйовано цьогоріч у регіонах.

Як сказано в пояснювальній записці, за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, автомобільні дороги України є одними з найбільш небезпечних для учасників руху, а ризик травмування або загибелі людей на українських дорогах в 5-6 разів вищим, ніж у європейських країнах.

Так, закон вносить зміни до законів України «Про дорожній рух» та «Про автомобільні дороги», якими запроваджується поняття «економічні втрати у зв'язку із загибеллю або пораненням (травмуванням) людей у результаті ДТП».

Також документ запроваджує аудит безпеки автодоріг на стадії їхнього проектування та після введення в експлуатацію та перевірку безпеки автодоріг під час експлуатації. Законом передбачена обов'язковість проведення аудиту на міжнародних і національних автошляхах.

Запровадження норм закону дозволить підвищити безпеку на дорогах, знизити рівень аварійності та тяжкості наслідків ДТП, а також сприятиме інтеграції автомобільних доріг загального користування України в міжнародну дорожню мережу з високим рівнем безпеки інфраструктури.

Документ набуде чинності через 6 місяців.

Раніше закон про автокрісла для дітей передали на підпис Зеленському.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: