Хто з політиків наобіцяв більше за всіх у вересні

Читать на русском

Минулого місяця титул найбільш балакучого політика завоював прем'єр-міністр Олексій Гончарук: у вересні він дав 44 обіцянки (і ще 15 в останні дні серпня після свого призначення). Крім того, до рейтингу увійшли народний депутат Олександр Дубінський і мер Івано-Франківська Руслан Марцінків. «Слово і Діло» розбиралося, що це за обіцянки.

Гончарук, зокрема, пообіцяв, що з жовтня наступного року в Україні запрацює ринок землі: «Спочатку думали відкрити продаж з липня наступного року. Але після довгих консультацій з різними сторонами, зрозуміли – краще відтермінувати. Тут і сезонність агробізнесу, і необхідність мати додатковий час на підготовку».

Також прем'єр обіцяв в 2020 році провести тотальну цифровізацію країни, а в 2025 році приєднати Україну до енергоринку Європи. З глобальних планів Гончарука – подолання корупції. До речі, в дайджесті ми докладно писали про те, які обіцянки члени Кабінету міністрів дали в перший місяць роботи.

Нардеп Дубінський у вересні дав 13 обіцянок. Деякі з його обіцянок стосувалися питань дисципліни і парламентської етики: нікому не віддавати свою картку для голосування в Раді, не підтримувати заборону на вихід депутата з фракції, не підтримувати застосування імперативного мандата до мажоритарників. Крім того, Дубінський запевнив, що не виступатиме за збільшення заробітної плати депутатам.

Також Дубінський обіцяв підтримати окремий законопроект про прослуховування для Національного антикорупційного бюро. «Нехай він (Шабунін – ред.) напише законопроект просто про прослуховування для НАБУ. Я двома руками проголосую. Просто внесіть окремо, і я проголосую», – сказав він.

Постійний «гість» рейтингів Руслан Марцінків минулого місяця дав 8 нових обіцянок. У планах міського голови встановити 5 світлофорів на вулицях Івано-Франківська, встановити освітлення на 21 пішохідному переході, встановити дві анотаційні дошки (на школах №4 та №5), провести поточний ремонт вулиці Василишина.

З цікавого – Марцінків обіцяв чиновникам замість доган призначати громадські роботи: «Мені не потрібні догани. Людей відправляти прибирати вулиці. Провинився в управлінні, департаменті – день прибираєш вулицю».

Нагадаємо, раніше ми писали, як президент Володимир Зеленський виконував обіцянки протягом чотирьох місяців роботи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: