У Конгресі США ухвалили резолюцію проти повернення РФ до G7

Читать на русском
Палата представників Конгресу США прийняла резолюцію, якою закликала не повертати Росію до Великої сімки.

Палата представників Конгресу США прийняла резолюцію, якою закликала не повертати Росію до «Великої сімки», зокрема через окупацію Криму та війну на Донбасі.

За документ висловились 339 конгресменів, проти – 71, інформує сайт Конгресу.

Повернення РФ до G7: п'ять причин, чому не варто говорити про «зраду»Трамп заявив, що робота над поверненням РФ до G7 триває. Однак думки лідерів країн Великої сімки розійшлися.

У резолюції парламентарії підтвердили підтримку суверенітету та територіальної цілісності України. Також вони засудили агресивні дії Росії, включно із незаконною окупацією Криму та дестабілізацією на сході України.

Окрім цього, конгресмени закликали лідерів «Великої сімки» протистояти можливому поверненню Росії до G7, допоки вона не закінчить окупацію території України, разом з Кримом, та не припинить атаки на демократії у всьому світі.

Нагадаємо, до складу G7 входить сім країн: США, Канада, Великобританія, Німеччина, Франція, Італія та Японія.

Повернення РФ в G8: Трюдо зробив заявуКанадський прем'єр Джастін Трюдо прокоментував можливість повернення Росії до складу Великої вісімки.

19 серпня 2019 року на зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним президент Франції Еммануель Макрон заявив, що питання повернення до формату «Великої вісімки» і нормалізації відносин між Росією та ЄС залежить від урегулювання ситуації на сході України.

20 серпня президент США Дональд Трамп заявив, що він би підтримав повернення Росії до «Великої сімки», якби хтось висловив таку пропозицію.

Німеччина та Велика Британія відкинули пропозицію президента США Дональда Трампа про повернення Росії до країн G8.

22 серпня президент України Володимир Зеленський заявив, що повернення Росії до складу «Великої сімки« можливе лише за умови повернення Україні окупованого Криму, припинення бойових дій на Донбасі та звільнення українських політв'язнів і моряків.

25 серпня президент США Дональд Трамп заявив, що запросити президента РФ Володимира Путіна на наступний саміт, що відбудеться у Сполучених Штатах, можливо.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: