Трамп анонсував місце проведення наступного саміту G7

Читать на русском
Наступний саміт великої сімки (G7) в 2020 році пройде в резиденції президента США Дональда Трампа Кемп-Девід.

Наступний саміт «великої сімки» (G7) в 2020 році пройде в резиденції президента США Дональда Трампа Кемп-Девід.

Про це повідомив телеканал CNN у вівторок, 3 грудня.

«Я думаю, що це було більш-менш відомо, що ми зробимо це (проведемо саміт G7. - Ред.) в Кемп-Девіді», - заявив американський лідер під час зустрічі зі своїм французьким колегою Еммануелем Макроном.

Трамп пояснив, що, на його думку, резиденція Кемп-Девід недалеко від столиці США Вашингтона, штат Меріленд, буде зручна для доступу медіа. Він додав, що це місце, «яке подобається людям».

У жовтні з'явилася інформація про плани Дональда Трампа провести наступний саміт G7 в своєму готелі Trump National Doral Resort в Майамі. Група американських конгресменів виступила проти подібного рішення і представила законопроект, який мав би заборонити саміту відбутися в готелі Трампа.

Вони пояснили, що такими діями президент заробить за рахунок коштів з американської скарбниці і від інших країн - організаторів зустрічі «великої сімки». Пізніше Трамп відмовився від ідеї саміту в його готелі. Він підкреслив, що був готовий взяти на себе всі витрати на проведення саміту, а також додав, що розглядає резиденцію Кемп-Девід серед інших варіантів майданчики для зустрічі G7.

Нагадаємо, Конгрес США ухвалив резолюцію про заборону участі РФ в саміті G7.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: