Конгрес США ухвалив резолюцію про заборону участі РФ у саміті G7

Читать на русском
Резолюцію проти участі Росії в саміті G7 ухвалив комітет у закордонних справах палати представників Конгресу США.
Ілюстративне фото - архів.

Резолюцію проти участі Росії в саміті G7 ухвалив комітет у закордонних справах палати представників Конгресу США.

У документі зазначено, що Росію необхідно не допустити до участі в «Великій сімці» до тих пір, поки вона не поважатиме територіальну цілісність своїх сусідів і дотримуватися стандартів демократичних суспільств. Засідання комітету транслювали на YouTube.

Повернення РФ до G7: п'ять причин, чому не варто говорити про «зраду»Трамп заявив, що робота над поверненням РФ до G7 триває. Однак думки лідерів країн Великої сімки розійшлися.

Нагадаємо, в серпні 2019-го президент Сполучених Штатів Дональд Трамп посварився зі своїми колегами з «Великої сімки» на саміті в Биарріці, наполягаючи на поверненні Росії в G7.

У відповідь президент Франції Еммануель Макрон підкреслив, що недоречно запрошувати Росію в G7, поки триває її агресія відносно України.

У Кремлі на це заявили, що Москва не має на меті повернутися до складу Великої вісімки, оскільки багато питань ефективніше вирішувати в форматі G20.

Пізніше президент Польщі Анджей Дуда на зустрічі з віцепрезидентом США висловився проти ідеї повернення до формату G8 за участю РФ.

Також можливе повернення РФ в G7 оцінили експерти.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: