НАБУ розслідує обставини ліквідації Златобанку

Читать на русском
У Національному бюро перевіряють факти можливих незаконних дій збоку працівників Нацбанку та Фонду гарантування вкладів фізосіб.
Златобанк

Національне антикорупційне бюро розслідує можливе зловживання службовим становищем посадовцями Національного банку України та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб під час рішення про визнання неплатоспроможним Златобанку.

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду від 8 жовтня, повідомляє «Слово і Діло».

Вказане провадження було порушене за заявою директора «Авангард-Экспо» Олени Якименко, яка подала її в інтересах Златобанку, оскільки володіє 97,93% акцій банку. На її думку, посадовці Нацбанку та ФГВФО зловживали становищем під час ухвалення рішення про ліквідацію Златобанку, майно котрого пізніше продали. Також, як вказує заявник, майно банку продали попри рішення Окружного адміністративного суду міста Києва, яким визнали рішення НБУ та ФГВФО щодо Златобанку незаконними. Ці судові рішення залишив в силі Верховний суд. Якименко вважає, що майно Златобанку і було ціллю оборудки, оскільки його продали на торгах за ціною, нижчою від реальної вартості.

У межах цієї справи НАБУ просило надати тимчасовий доступ до документів Нацбанку та ФГВФО. Суд клопотання задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ розслідує зловживання чиновником державного готелю «Козацький». Також детективи ведуть слідство за фактом роздачі земель у Київській області.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: