САП оскаржила повернення справи генерала Павловського

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура подала скаргу на судове рішення про повернення справи про розтрату коштів Міноборони.
Ігор Павловськийфото: пресслужба Міноборони

Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржила повернення обвинувального акту у справі розтрати понад 58 млн грн Міністерства оборони України під час купівлі палива у ТОВ «Трейд Коммодіті».

Про це повідомляє пресслужба САП.

«САП оскаржила до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду повернення прокурору обвинувального акту у кримінальному провадженні за фактом розтрати коштів державного бюджету в особливо великому розмірі під час закупівлі палива для Міноборони на загальну суму понад 58 млн грн», – йдеться у повідомленні.

У цій справі обвинувачується заступник міністра оборони Ігор Павловський, директор відділу департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони Володимир Гулєвич та працівник цього департаменту, посадова особа департаменту внутрішнього аудиту Міноборони, фактичний власник «Трейд Коммодіті» Володимир Трофименко та комерційний директор цієї компанії Володимир Гарькавий. Водночас щодо директора «Трейд Коммодіті» Вадима Майка здійснюється заочне розслідування.

Як відомо, САП передала до суду цю справу.ВАКС призначив у ній підготовче засідання. Пізніше суд повернув САП обвинувальний акт у цій справі.

Нагадаємо, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що у справі «Трейд Коммодіті» провели нову експертизу, яка зменшила розмір збитків. Раніше суд відмовився розглядати скаргу заступника міністра оборони Павловського на підозру від НАБУ. Також суд скасував арешт квартири топменеджера «Трейд Коммодіті».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: