Китай запровадив санкції щодо США

Читать на русском
Китай запровадив санкції проти американської правозахисної організації Human Rights Watch і призупинив розгляд запитів на заходження кораблів США до Гонконга.

Китай запровадив санкції проти американської правозахисної організації Human Rights Watch і призупинив розгляд запитів на заходження кораблів США до Гонконга.

Про це в понеділок під час брифінгу заявила офіційний представник МЗС КНР Хуа Чуньїн.

«Незважаючи на рішучі протести Китаю, американська сторона наполягла на підписанні так званого закону про права людини і демократії в Гонконзі, що є серйозним порушенням норм міжнародного права і втручанням у внутрішні справи Китаю. У відповідь на необгрунтовані дії американської сторони ми ухвалили рішення призупинити розгляд запитів на відвідування Гонконгу американськими військовими кораблями і літаками. Ми також взяли санкції щодо американських неурядових організацій - National Endowment for Democracy, International Republican Institute, Human Rights Watch, Freedom House та інших», - заявила дипломат.

«Ми наполегливо закликаємо Сполучені Штати виправити помилки, припинити втручання в наші внутрішні справи. Китай зробить всі необхідні кроки відповідно до розвитку ситуації для захисту стабільності і процвітання Гонконгу, а також національного суверенітету, безпеки і інтересів розвитку нашої країни», - підкреслила офіційний представник китайського зовнішньополітичного відомства.

Підписаний президентом США Дональдом Трампом закон зажадає від американської адміністрації регулярно звітувати перед законодавцями про ситуацію в Гонконзі і передбачає можливість запровадження санкцій щодо осіб, відповідальних, на думку Вашингтона, за порушення прав людини в цьому автономному районі. Документ також передбачає щорічну оцінку того, наскільки Гонконг незалежний від Пекіна в рамках дотримання політики «одна країна - дві системи» для продовження чинного щодо нього з боку США пільгового торговельно-економічного, митного та інвестиційного режимів.

Раніше Трамп назвав умови укладення торговельної угоди з Китаєм.

Також Трамп заявив, що не згоден на скасування всіх мит на продукцію з КНР.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: