Трамп оцінив хід переговорів з Китаєм з торгівлі

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп позитивно оцінив хід переговорів з Китаєм щодо торгової угоди.

Президент США Дональд Трамп позитивно оцінив хід переговорів з Китаєм щодо торгової угоди.

Про це він заявив 25 жовтня.

«Ми дуже щільно працюємо з Китаєм. Ми дуже добре (просуваємося в переговорах. - Ред.) з Китаєм. Китай хоче укласти угоду, дуже сильно», - цитує американського лідера «РІА Новини».

Глава Білого дому не став розкривати деталі, повідомивши лише, що Пекін буде закуповувати «набагато більше сільськогосподарської продукції, ніж будь-хто міг припустити».

Раніше в цей день в торговому представництві США повідомили, що укладення угоди знаходиться на фінальній стадії. На час доопрацювання деталей переговори будуть проходити «безперервно».

Торговельне протистояння між США і Китаєм триває з липня 2018 року. Тоді Вашингтон ввів мита в 25% на імпорт 818 видів китайських товарів загальним обсягом $ 34 млрд на рік. Пекін, у свою чергу, прийняв дзеркальні заходи.

10 і 11 жовтня 2019 го відбувся черговий раунд торговельних переговорів, за підсумком яких сторони домовилися відкласти введення мит на китайські товари, що ввозяться в США, до 15 жовтня. За день до обговореної дати Трамп заявив про виконання Китаєм умов раніше укладеної торгової угоди і закупівлі американської сільгосппродукції. Пізніше в Пекіні виявили бажання провести додаткові переговори з Вашингтоном в кінці жовтня для уточнення деталей.

15 жовтня США і Китай досягли консенсусу щодо торговельної угоди.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: