Трамп назвав умови укладення торговельної угоди з Китаєм

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп пригрозив підвищенням мит на китайські товари, якщо Вашингтон і Пекін не досягнуть домовленостей з торгівлі.

Президент США Дональд Трамп пригрозив підвищенням мит на китайські товари, якщо Вашингтон і Пекін не досягнуть домовленостей з торгівлі.

Про це повідомляє The Washington Times у вівторок, 19 листопада.

«Китай буде змушений укласти таку угоду, яка влаштовує мене. Якщо вони цього не зроблять, то питання закрите», - заявив американський лідер в ході засідання уряду США.

7 листопада представник міністерства комерції КНР Гао Фен заявив, що взаємне зняття митних тарифів Китаю і США, запроваджених один проти одного, є важливою умовою укладення торговельної угоди.

1 листопада повідомлялося, що США і Китай в ході телефонних переговорів досягли компромісу щодо основних питань торговельної угоди. У міністерстві торгівлі КНР зазначили, що сторони провели «серйозні і конструктивні дискусії» з основних комерційних питань і обговорили домовленості про наступні консультації.

14 жовтня Трамп заявив, що Китай вже почав виконувати умови торгової угоди, з якої країни досягли домовленостей, і приступив до закупівель американської сільгосппродукції. Однією з її умов було саме те, щоб сторони не чекали підписання угоди близько трьох-чотирьох тижнів, а відразу приступили до закупівель.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: