Зустріч Путіна і Зеленського буде неформальною - МЗС РФ

Читать на русском

Зустріч президента України Володимира Зеленського з російським лідером Володимиром Путіним на полях нормандського саміту в Парижі буде неформальною.

Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, передає ТАСС.

Чому Путін вирішив повернути Україні захоплені кораблі?Вранці 17 листопада українські військові кораблі покинули окуповану Керч і вийшли в Чорне море.

За словами Лаврова, зустріч Зеленського і Путіна в Парижі дозволить прояснити ситуацію з позицією України щодо мінських домовленостей.

«Контакт буде, безумовно, корисний, тому що ми дуже хочемо зрозуміти, як все-таки після всіх неоднозначних, суперечливих заяв із офісу Зеленського сам український лідер бачить рух до виконання мінських домовленостей», - заявив він.

Крім того, голова російського МЗС зазначив, що немає сенсу гадати, в якому саме форматі відбудеться зустріч президентів, і додав, що вона буде неформальною.

«Буде зустріч в Нормандському форматі: чотири лідери будуть там разом в один і той самий час. Як вже сказали в Адміністрації президента, є можливість поговорити Путіну і Зеленському. Вона (зустріч, - ред.) не буде формальною, тому що це станеться на полях іншого заходу», - додав він.

Раніше в РФ назвали ключове питання Нормандського формату.

Також нагадаємо, Зеленський допустив можливість особистої зустрічі з Путіним.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: