У РФ назвали ключове питання Нормандського формату

Читать на русском
У РФ назвали головне питання, яке обговорюватиметься під час зустрічі в Нормандському форматі в Парижі 9 грудня.

У РФ назвали головне питання, яке обговорюватиметься під час зустрічі в Нормандському форматі в Парижі 9 грудня.

Про це розповів заступник міністра закордонних справ Росії Олександр Грушко, повідомляє Інтерфакс у п'ятницю, 29 листопада.

«Прайс-лист» буде жорстким: що чекає Зеленського на нормандській зустрічіРосія вимагає від України налагодити діалог безпосередньо з лідерами бойовиків невизнаних ДНР і ЛНР.

За його словами, юридичний статус окупованих територій Донецької і Луганської областей буде ключовим питанням майбутньої зустрічі в Нормандському форматі в Парижі.

Також, за інформацією Глушка, на нормандському саміті, який має відбутися у Парижі 9 грудня, сторони обговорять розведення сил поблизу Золотого, Станиці Луганської і Петрівського, а також питання юридичного статусу окупованих територій Донбасу.

«На саміті буде зафіксовано рух щодо тих домовленостей, які були досягнуті на попередніх зустрічах. У сфері безпеки - це розведення сил у трьох відомих точках, тому що без розведення сил не можна досягати успіху в припиненні вогню. У політичній сфері це таке фундаментальне питання, як імплементація «формули Штайнмаєра», яка покликана гарантувати набуття чинності на юридичній основі питання про статус Донецька і Луганська, що є ключем на політичному треку конфлікту», - заявив він.

Раніше президент України Володимир Зеленський обговорив з Меркель підготовку до Нормандського формату.

Також нагадаємо, президенти Росії і України Володимир Путін і Володимир Зеленський зможуть під час двосторонньої зустрічі в Парижі обговорити проблемні питання щодо транзиту російського газу до Європу територією України, проте спочатку повинні пройти змістовні переговори на робочому рівні. Про це заявив прессекретар Путіна Дмитро Пєсков.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: