«Нафтогаз» просить суд Латвії виконати рішення арбітражу у спорі з «Газпромом»

Читать на русском
Нафтогаз подав клопотання до суду Відземського передмістя міста Рига (Латвія) про визнання і приведення до виконання на території Латвії рішення Стокгольмського арбітражу щодо транзитного спору з Газпромом.

«Нафтогаз України» подав клопотання до суду Відземського передмістя міста Рига (Латвія) про визнання і приведення до виконання на території Латвії рішення Стокгольмського арбітражу щодо транзитному спору з «Газпромом» від 28 лютого 2018 року, а також про вжиття забезпечувальних заходів.

Про це йдеться в звіті російського холдингу.

«Засідання суду щодо цього клопотання заплановано на кінець квітня 2020 року. ПАТ «Газпром» вивчає можливості щодо захисту своїх інтересів», - повідомляє компанія.

Розгляди «Газпрому» і «Нафтогазу» за контрактами на транзит і постачання газу до України йдуть з 2014 року. 28 лютого 2018 року Стокгольмський суд виніс остаточне рішення: доплатити «Нафтогазу» близько $4,7 млрд в рамках справи щодо транзиту.

«Газпром» у березні 2019 року оскаржив рішення арбітражу і заявив про намір розірвати газові контракти з українською держкомпанією через суд. Слухання у справі про оскарження арбітражного рішення щодо транзиту призначені на вересень - жовтень 2020 року.

Водночас Росія, Україна і Єврокомісія продовжують вести консультації з транзиту російського газу до ЄС українською територією після 31 грудня 2019 (дати закінчення дії контракту «Газпрому» і «Нафтогазу» на постачання і транзит газу), хоча діалог ускладнюють судові розгляди між «Газпромом» і «Нафтогазом».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: