Україна і Росія провели двосторонні газові переговори

Читать на русском
Двосторонні переговори щодо газу між Україною і Росією відбулися в четвер, 28 листопада, у Відні.
Фото «Слово і Діло».

У четвер, 28 листопада, у Відні відбулися двосторонні переговори щодо газу між Україною і Росією.

У консультаціях брали участь міністр енергетики та захисту навколишнього середовища України Олексій Оржель, керівники «Нафтогазу України» і ТОВ «Оператор газотранспортної системи України», міністр енергетики Російської Федерації Олександр Новак, голова правління «Газпрому» Олексій Міллер, інформує пресслужба «Газпрому».

Як змінювалася ціна на газ у регіонах протягом останніх пів рокуЦіна на газ ще більш актуальна з початком опалювального сезону в Україні. Слово і Діло проаналізувало, як вона змінювалася в регіонах за останні пів року.

«Сторони обговорили російсько-українську співпрацю в газовій сфері - урегулювання взаємних претензій щодо виконання контрактів, умови транзиту російського газу до Європи з 2020 року, перспективи прямої закупівлі російського газу для споживачів України», - йдеться в повідомленні.

Крім того, досягнуто домовленості щодо інтенсифікації співпраці у двосторонньому форматі найближчими днями.

Нагадаємо, виконавчий директор «Нафтогаз України» Юрій Вітренко заявив, що транзит газу територією України без нового контракту з «Газпромом» припиниться 1 січня 2020 року.

До цього «Нафтогаз» назвав дедлайн для транзитного контракту з «Газпромом». За словами Вітренко, крайнім терміном є 13 грудня, оскільки згідно з європейськими правилами контракт необхідно укладати завчасно, щоб забронювати довгострокові потужності.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: