Міноборони витрачає кошти на феєрверки замість бронежилетів

Читать на русском

На рахунках міноборони є мільярди бюджетних коштів, які військові чиновники не поспішають реалізовувати хоча б на забезпечення українських військ найнеобхіднішими ресурсами.

Про це на власній сторінці у Facebook написав керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук, пише «Слово і Діло».

«Суть в наступному. Починаючи з травня 2014 (розпал АТО) військове керівництво навіщось посилено намагалося проштовхнути ГОЗ, навіть поверхневий аналіз якого дивує. У ньому, наприклад, числилися заряди для салютних установок (простіше кажучи, феєрверки на випадок святкових заходів); погашення заборгованостей, що виникли при міністрах оборони Януковича (начебто не можна «заморозити» ці борги зважаючи на фактичний стан війни); фінансування, навіть на створення, перспективних зразків озброєнь, а тільки технічного завдання на них (самі ці озброєння планувалося отримати до 2020 року)», - пише Тимчук.

За його словами, не може бути сумнівів у тому, що витрати на НДДКР необхідні, а феєрверки радують душу. Але хіба вони можуть бути пріоритетом, коли військам вже сьогодні, точніше, вже вчора життєво потрібні бронежилети, бронетехніка, засоби зв'язку і т.д., - емоційно констатував спеціаліст.

«Міноборони кілька разів переробляли ГОЗ, але при цьому все одно вписували подібні статті видатків. Навіщо? Варто запитати у військових чиновників. Може, це заодно прояснить ситуацію, через що зараз Міноборони не поспішає реалізовувати додаткові кошти на армію, що виділяє уряд», - резюмував на останок експерт.

Нагадаємо, що раніше міністерство оборони планувало також розморозити склади державного концерну «Укроборонром», з метою використання зберігаючого для потреб антитерористичної операції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: