У Генштабі вибухи в Балаклії назвали плановою утилізацією

Читать на русском
У Балаклії в Харківській області, де раніше прогриміли вибухи, проводилися планові заходи з утилізації боєприпасів.

У Балаклії в Харківській області, де раніше прогриміли вибухи, проводилися планові заходи з утилізації боєприпасів.

Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в Facebook.

Новобогданівка, Балаклія, Калинівка: історія пожеж на арсеналах зброї та обіцянки політиківПожежа в Калинівці вкотре вказала на слабке місце в обороні країни. Попри те, що таке трапляється далеко не вперше, висновки не зроблені.

Повідомляється, що сьогодні на технічній території Центральної артилерійської бази забезпечення боєприпасами, де проходила планова утилізація, пролунало близько 20 вибухів в спеціально обладнаному котловані.

«З метою безпеки проведення утилізації було задіяно черговий пожежний підрозділ військової частини. Наразі на технічній території військової частини вживаються заходи з благоустрою місця проведення робіт з утилізації залишків боєприпасів та їх елементів. Місцевим жителям та об'єктам інфраструктури нічого не загрожує. Сховища боєприпасів у безпеці», - додали в Генштабі.

Раніше мер Балаклеї Іван Столбовий повідомив, що в Балаклії прогриміли вибухи на території військового арсеналу.

Нагадаємо, в березні 2017 року в Балаклії Харківської області спалахнула пожежа на складах боєприпасів, вибухівка почала детонувати. Була організована евакуація жителів з 7-кілометрової зони ураження (пізніше її розширили до 10 км). Над небезпечною зоною були заборонені польоти, обмежено рух на дорогах. СБУ кваліфікувала інцидент як диверсію. За пів року розслідування на той час генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що був встановлений факт того, що з території Росії прибув безпілотник, який скинув заряди. Вони спричинили вибухи під Балаклією.

3 травня 2018 року на військових складах у Балаклії Харківської області сталася ще одна пожежа.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: