У Тбілісі спецназ розігнав протестувальників під парламентом

Читать на русском
Під час розгону акції протесту біля будівлі парламенту Грузії були затримані 37 осіб за непокору поліції і хуліганство.

Під час розгону акції протесту біля будівлі парламенту Грузії були затримані 37 осіб за непокору поліції і хуліганство.

Про це в понеділок, 18 листопада, повідомляє пресслужба МВС країни.

У відомстві зазначили, що в ході мітингу і його розгону постраждали чотири людини, в тому числі двоє поліцейських, які були госпіталізовані.

Раніше 18 листопада грузинський спецназ відтіснив опозиціонерів від будівлі парламенту в Тбілісі. Зокрема, поліція застосувала сльозогінний газ, а також водомети і кийки. Крім цього поліцейські розблокували всі входи до парламенту країни для підтримки його працездатності.

14 листопада грузинський парламент не зміг ухвалити поправки до конституції, які передбачають перехід від змішаної системи виборів парламенту до пропорційної. Низка депутатів правлячої партії «Грузинська мрія» заявили про вихід з неї. Після цього перед будівлею парламенту почалися акції протесту опозиціонерів, громадських об'єднань і їх прихильників.

Проти уряду об'єдналися всі опозиційні сили. Мітингувальники вимагають проведення позачергових парламентських виборів і призначення перехідного уряду. При цьому проведення виборів за пропорційною системою було однією з вимог учасників протестів, що розгорілися в Грузії в червні після сесії Міжпарламентської асамблеї православ'я.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: