Суд залишив заарештованою техніку в справі «газової фірми юристів Порошенка»

Читать на русском
Антикорупційний суд не зняв арешт з жорстких дисків і документів, які вилучили детективи Національного бюро.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і Діло»

Суд не зняв арешт з вилученої детективами Національного антикорупційного бюро техніки і документів під час обшуку в одного з фігурантів кримінального провадження щодо можливого зловживання під час видачі спеціального дозволу фірмі «Аркона Газ-Енергія», яку журналісти пов'язують із оточенням колишнього президента України Петра Порошенка.

Таке рішення 30 жовтня ухвалила апеляційна палата Вищого антикорупційного суду за результатами розгляду скарги власника, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується у документі, 21 червня Солом'янський суд Києва наклав арешт на жорсткі диски і документи, які 13 червня вилучили під час обшуку автомобілю Audi Q7 одного з фігурантів. Не погодившись із таким рішенням, його адвокат подав скаргу.

Зі свого боку детектив НАБУ заперечував проти задоволення скарги.

Як встановив суддя, НАБУ з'ясувало, що службові особи Державної служби геології та надр України на підставі наказу без проведення аукціону, порушуючи вимоги порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами, затвердженого постановою Кабінету міністрів, та інших нормативно-правових актів, видали ТОВ «Аркона Газ-Енергія» спеціальний дозвіл на користування надрами Свистунківсько-Червонолуцького родовища, розташованого в Полтавській області.

Вивчивши апеляцію, судді залишили її без задоволення.

Нагадаємо, НАБУ провело нові обшуки у справі «газової фірми юристів Порошенка». Раніше суд скасував арешт корпоративних прав фірми «Аркона Газ-Енергія».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: