Україна може подати апеляцію на рішення Данії щодо «Північному потоку-2»

Читать на русском
Міністр енергетики України Олексій Оржель заявив, що в Києві розглядають можливість подати апеляцію на рішення Данії по газопроводу Північний потік-2.

Міністр енергетики України Олексій Оржель заявив, що в Києві розглядають можливість подати апеляцію на рішення Данії по газопроводу «Північний потік-2».

Про це він розповів в четвер, 21 листопада, в інтерв'ю «24 каналу».

Чиновник зазначив, що при оскарженні рішення Україна зможе використовувати екологічний аспект, проте, за його словами, проект «все одно буде якось реалізовуватися».

Також Оржель підкреслив, що газопровід не запрацює на повну потужність станом на 1 січня, тому можна очікувати зрушень в переговорах по транзиту газу через Україну.

Раніше в цей день віце-прем'єр Росії Дмитро Козак заявив, що «Північний потік-2» запрацює в 2020 році. В якому місяці повинен відбутися запуск газопроводу, віце-прем'єр не уточнив. На даний момент роботи завершені на 80%.

30 жовтня Датське енергетичне агентство дало дозвіл на будівництво газопроводу і заявило, що «Північний потік-2» буде прокладений на датському континентальному шельфі на південний схід від Борнхольму в Балтійському морі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: