Данія надала дозвіл на будівництво «Північного потоку-2»

Читать на русском
Відзначається, що дозвіл було видано відповідно до закону про континентальний шельф і на підставі зобов'язань Данії за Конвенцією ООН із морського права.
Фото: nord-stream2.com

Датське енергетичне агентство видало компанії Nord Stream 2 AG дозвіл на прокладання «Північного потоку-2» за маршрутом на південний схід від острова Борнхольм.

Про це повідомляється на сайті відомства в середу, 30 жовтня.

Газові перемовини: чи прийнятний річний контракт з РФПрезидент РФ Володимир Путін 2 жовтня заявив, що Росія готова на рік продовжити транзит газу територією України.

«Датське енергетичне агентство видало компанії Nord Stream 2 AG дозвіл на прокладку частини газопроводу «Північний потік-2» на континентальному шельфі Данії на південний схід від Борнхольм в Балтійському морі», - йдеться в повідомленні.

За оцінкою агентства, саме цей маршрут є найбільш безпечним і відповідає екологічним нормам. Відзначається, що дозвіл було видано відповідно до закону про континентальний шельф і на підставі зобов'язань Данії за Конвенцією ООН із морського права.

У свою чергу оператор «Північного потоку-2» повідомив, що вже укладено понад 2100 км газопроводу (загальна довжина газопроводу понад 1200 км - 2400 км за двома нитками - ред.). Nord Stream 2 AG почне підготовчі роботи і трубоукладки у водах Данії найближчими тижнями.

Як відомо, Данія була останньою країною, яка досі не видавала дозвіл на будівництво «Північного потоку-2».

Нагадаємо, США мають намір запровадити санкції проти «Північного потоку-2».

Також відзначимо, Латвія виступила проти будівництва «Північного потоку-2».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: