Разумков обговорив із головою Бундестагу «Північний потік-2»

Читать на русском
Спікер парламенту Дмитро Разумков у п'ятницю, 8 листопада, провів телефонну розмову з головою Бундестагу Вольфганом Шойбле.

Спікер парламенту Дмитро Разумков у п'ятницю, 8 листопада, провів телефонну розмову з головою Бундестагу Вольфганом Шойбле.

Про це повідомив посол України в Німеччині Андрій Мельник.

«Щойно відбулася перша телефонна розмова голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова з президентом Бундестагу Вольфгангом Шойбле (ХДС). У центрі уваги - максимальне врахування німецьким парламентом національних інтересів України в контексті «Північного потоку-2», - повідомив він у Twitter.

За словами посла, телефонні переговори по «Північному потоку-2» сьогодні провели міністри енергетики України і Німеччини.

За його словами, є «відчуття, що німецька сторона готова враховувати наші інтереси по «Північному потоку-2».

Напередодні стало відомо, що Німеччина прагнула допомогти «Північному потоку-2» обійти газову директиву ЄС, прийнявши відповідні поправки в державне законодавство, але потім Бундестаг провалив голосування за поправки.

Нагадаємо, Данія дала свою згоду на прокладку газового маршруту «Північний потік-2».

Раніше Україна закликала Німеччину не підтримувати законопроект, який може допомогти «Північному потоку-2» обійти директиву ЄС.

Президент України Володимир Зеленський назвав проект газопроводу «Північний потік - 2» поступовим зняттям санкцій з Росії і великою загрозою енергетичній безпеці України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: