Бундестаг провалив голосування щодо «Північного потоку-2»

Читать на русском
Німецький Бундестаг не зміг проголосувати за поправки, які б дозволили газопроводу «Північний потік-2» обійти газову директиву Європейського Союзу.

Німецький Бундестаг не зміг проголосувати за поправки, які б дозволили газопроводу «Північний потік-2» обійти газову директиву Європейського Союзу.

Голосування по законопроекту про «поширення правил внутрішнього ринку газу на трубопроводи між державами-членами ЄС та державам - не є членами ЄС» не вдалося провести через відсутність кворуму, повідомляє «Укрінформ».

«Північний потік-2»: хто за будівництво газопроводу та які ризики для УкраїниГазопровід Північний потік-2 планують запустити в 2019 році. Проти його будівництва України та США, на іншому боці – Росія та Німеччина.

Засідання закрили і перенесли на 9-ту ранку п'ятниці.

Нагадаємо, Данія дала свою згоду на прокладку газового маршруту «Північний потік-2».

Раніше Україна закликала Німеччину не підтримувати законопроект, який може допомогти «Північному потоку-2» обійти директиву ЄС.

Президент України Володимир Зеленський назвав проект газопроводу «Північний потік - 2» поступовим зняттям санкцій з Росії і великою загрозою енергетичній безпеці України.

Також президент США Дональд Трамп і його польський колега Анджей Дуда визнали будівництво газопроводу загрозою енергетичній безпеці та обговорили, як їх країни можуть перешкодити втіленню цього проекту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: