На Донбасі бойовики підбили військовий автомобіль, є постраждалі

Читать на русском
Як повідомляється, автомобіль забезпечення розвозив продукти харчування і воду для військовослужбовців на далекі позиції.

На Донбасі в четвер, 21 листопада, військову вантажівку підбили із протитанкового керованого ракетного комплексу «Фагот» на території населеного пункту, в результаті чого троє військовослужбовців отримали контузію.

Про це повідомляє пресцентр ООС у п'ятницю, 22 листопада.

Як повідомляється, автомобіль забезпечення розвозив продукти харчування і воду для військовослужбовців на далекі позиції.

Замінований Донбас: факти і цифриОдин рік бойових дій призводить до 10 років робіт з розмінування. Навіть якщо війна на Донбасі закінчиться завтра, на розмінування територій піде близько 50 років.

«Даний автомобіль на момент обстрілу навіть не перебував на передовій лінії оборони, а знаходився у населеному пункті Шуми. Машина забезпечення просто розвозила продукти харчування і воду для військовослужбовців на далекі позиції. Такої підлості, аби в мирному населеному пункті, де проживають тільки цивільні, буде застосована така потужна зброя, ніхто просто не очікував», - прокоментував військовослужбовець ЗСУ Віктор.

За його словами, запуск ракети здійснювався з відстані близько 2,5 км.

«На такій дальності управляти боєприпасом дуже важко. Оператор ворожого ПТРК намагався «завести» ракету саме в кабіну, але чітко не розрахував відстань і потрапив у дерев'яний борт кузову», - зазначив військовослужбовець.

У результаті обстрілу троє військовослужбовців отримали контузію. Серед них - одна жінка. Зараз вони знаходяться на лікуванні у військовому госпіталі. Стан їхнього здоров'я задовільний.

Нагадаємо, ООН передала ще майже 160 тонн гуманітарної допомоги на Донбас.

Також нагадаємо, Кабмін спростив порядок перетину КПВВ на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: