Росія спрямувала на Донбас черговий «гумконвой»

Читать на русском
У четвер, 21 листопада, на непідконтрольну Україні територію Донбасу зайшов черговий незаконний російський гуманітарний конвой.

У четвер, 21 листопада, на непідконтрольну Україні територію Донбасу зайшов черговий незаконний російський «гуманітарний конвой».

Про це повідомляє Державна прикордонна служба в четвер, 21 листопада.

Зазначається, що за рахунком це вже 92-та колона автомобілів з початку конфлікту і восьма з початку поточного року - перша і друга були в липні і вересні, і по три - у жовтні і листопаді.

«Переміщення т.зв. гумконвою відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного і вітчизняного законодавства та узгоджених з Міжнародним комітетом Червоного Хреста модальностей. Українська міжвідомча група здійснювала тільки візуальне спостереження, без виконання контрольних функцій... У вантажівках нібито перевозили дитячі продуктові набори. Однак з огляду на те, що вантаж переміщувався в закритому кузові, зведеній українській групі з прикордонників і митників не вдалося отримати справжню інформацію про його вміст, характер і номенклатуру», - йдеться в повідомленні.

За даними Держприкордонслужби, всього з 05:00 до 05:45 21 листопада через російські пункти пропуску Матвєєв Курган і Донецьк на в'їзд до окремих районів Донецької і Луганської областей України відповідно послідувало дві колони т.зв. гумконвою в складі 23 автомобілів. При цьому завантаженість транспортних засобів становила близько 70%.

ЗМІ сепаратистів зі своєї сторони повідомляють, що до Луганська прибули 80 тонн продуктових дитячих наборів, а до Донецька - понад 160 тонн.

Нагадаємо, у четвер, 14 листопада, на непідконтрольну Україні територію Донбасу зайшов черговий незаконний російський конвой у складі 14 автомобілів.

Раніше ООН передала до ОРДЛО 14 тонн гуманітарної допомоги.

Також Міжнародна організація з міграції спрямувала на Донбас 17 вантажівок з гуманітарною допомогою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: