«Газова справа Дубневичів»: суд залишив заарештованим права вимоги фірми

Читать на русском
Апеляційна палата залишила без задоволення скаргу фірми братів Дубневичів на арешт майнових прав їх фірми.
брати Богдан і Ярослав Дубневичі

Апеляційна палата залишила заарештованими права вимоги фірми братів Дубневичів на суму понад 118 млн грн у державного підприємства «Енергоринок» у межах справи Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ.

Таке рішення палата Вищого антикорупційного суду ухвалила 7 листопада, повідомляє «Слово і Діло».

30 серпня Солом'янський суд Києва наклав арешт на це право вимоги фірми «Енергія-Новий Розділ». Не погодившись з таким рішенням, компанія Дубневичів подала скаргу. В ній вона вказала, що суддею безпідставно включено заборгованість ДП «Енергоринок» перед фірмою, яка виникла в період 2016-2017 років, тоді як за версією НАБУ, період інкримінованого діяння охоплюється 2013-2015 роками.

Вивчивши скаргу, судді залишили її без задоволення. Вони вказали, що, за версією слідства, Новороздільська ТЕЦ реалізувала ДП «Енергоринок» електроенергію, яку виробила з привласненого газу НАК «Нафтогаз України». На думку суддів, розмір майнових прав, на які накладено арешт, не перевищує обґрунтованого розміру неправомірної вигоди, отримання якої інкримінується фірмі «Енергія-Новий Розділ».

Нагадаємо, фірмам Дубневичів обмежили терміни для ознайомлення зі слідством НАБУ. Також суд не змінив розмір застави підозрюваному в цій справі. Раніше суд залишив заарештованою квартиру фігуранта розслідування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: