«Газова справа Дубневичів»: суд не змінив розмір застави підозрюваному

Читать на русском
Антикорупційний суд не задовольнив клопотання захисника про зменшення розміру застави його клієнту, якого підозрюють у справі.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і Діло»

Суд не зменшив розмір заставу колишньому директору ТОВ «Енергія-Новий Розділ» Ігорю Артимку, якого НАБУ і САП підозрюють у причетності до заволодіння природнім газом НАК «Нафтогаз України» вартістю понад 1,4 млрд грн.

Таке рішення 16 жовтня ухвалив слідчий суддя Вищого антикорупційного суду Володимир Воронько, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, Артимка взяли під варту з альтернативою застави в 10 млн грн. Щоправда потім суд зменшив заставу до 5 млн грн, а пізніше до 2 млн грн.

Втім адвокат ексдиректора фірми «Енергія-Новий Розділ» подав клопотання про зменшення його клієнту застави в розмірі від 80 до 300 розмірів прожиткового мінімуму. Однак суддя Воронько клопотання залишив без задоволення.

Під час досудового розслідування встановлено, що екс-директор ТОВ «Енергія» Ігор Кучма, керівник ТОВ «Енергія-Новий Розділ» Ігор Артимко, його заступник Ігор Ільків, фінансовий директор «Енергія-Новий Розділ» Олег Павлишин та екс-директор ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ» Олександр Олексюк протягом 2013-2015 років організували схему заволодіння природним газом, що належить НАК «Нафтогаз України», в особливо великих розмірах, створивши організовану злочинну групу.

За версією сторони обвинувачення, Новояворівська та Новороздільська ТЕЦ (належить ТОВ «Енергія-Новий Розділ» і ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ», власниками яких є нардепи Дубневичі), придбавши в НАК «Нафтогаз України» за пільговою ціною природний газ у вигляді використання його нібито для виробництва теплової енергії для населення, що є обов'язковою умовою його використання, привласнили його шляхом використання для промислових потреб, зокрема виробництва електричної енергії з подальшим її продажем ДП «Енергоринок».

Загалом, упродовж 2013-2015 років вказані особи заволоділи природним газом НАК «Нафтогаз України» в обсязі 308,34 мільйона кубічних метрів, що завдало матеріальної шкоди НАК «Нафтогаз України» на суму понад 1,4 млрд грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: