«Газова справа Дубневичів»: суд залишив заарештованою квартиру

Читать на русском
Столичний райсуд не побачив підстав для зняття арешту з житла, яке орендував невідомий у енергетичній компанії.

Суд залишив заарештованою квартиру, на яку наклали арешт у кримінальному провадженні про заволодіння газом на 1,4 млрд грн НАК «Нафтогаз України», так званій «газовій справі народних депутатів-братів Ярослава і Богдана Дубневичів».

Таке рішення ще 31 липня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк, проте постанову оприлюднили лише 22 серпня, повідомляє «Слово і Діло».

Зокрема, адвокат власника квартири стверджував, що його клієнт належним чином виконував всі грошові зобов'язання зі сплати орендних платежів, про що свідчить, в тому числі і відповідний акт від про сплату у повному обсязі орендних платежів та виконання розрахунків за договором оренди житла з викупом, укладеного з ТОВ «Енергія-Новояворівськ». На думку захисника, його клієнт є добросовісним набувачем даної квартири, оскільки правовідносини його з ТОВ «Енергія-Новояворівськ» з приводу вказаної квартири виникли задовго до проведення досудового розслідування в даному кримінальному провадженні. Крім того, власник квартири не знав і не міг знати, що його житло може мати хоча б якесь відношення до незаконних, на думку сторони обвинувачення, дій службових осіб ТОВ «Енергія-Новояворівськ».

Своєю чергою детектив НАБУ заперечував проти задоволення клопотання. На його думку, арешт на квартиру накладено обґрунтовано, оскільки наразі продовжують існувати обґрунтовані підстави вважати, що дане майно може бути використане для забезпечення стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди.

Нагадаємо, суд залишив заарештованими отримані кошти в газовій справі Дубневичів. Також суд залишив заарештованими рахунку фірми в цьому провадженні. Раніше суд теж залишив заарештованою частку Дубневичів у Новояворівської ТЕЦ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: