Кабмін схвалив 16 законопроектів для європейської інтеграції

Читать на русском
16 законопроектів і постанов для європейської інтеграції України схвалив Кабінет міністрів.

16 законопроектів і постанов для європейської інтеграції України схвалив Кабінет міністрів.

Про це йдеться в повідомленні на урядовому порталі у вівторок, 20 листопада.

За інформацією, були внесені зміни до плану виконання «Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом». Також ухвалено низку нормативно-правових актів про підписання додаткових угод із Європейською комісією, якими вносяться зміни до угод про фінансування певних програм, в тому числі для підтримання реформи у сфері юстиції (програма надання громадянам безоплатної правової допомоги).

Скільки законів має ухвалити Рада в рамках асоціації з ЄС20 законопроектів очікують на розгляд та доопрацювання й 11 законодавчих ініціатив готуються на друге читання.

Крім того, Кабмін схвалив законопроект про приєднання до «Угоди про розвиток мультимодальних перевезень TРACEКA». Це сприятиме розвитку мультимодальних перевезень та інтенсифікації руху товарів між Україною та ЄС.

Також схвалено законопроект про митний тариф України, який передбачає спрощення процедури митного оформлення товарів і адаптацію статистичної системи до міжнародних стандартів.

У пакеті ухвалених документів – реалізація пілотного проєкту щодо Офісу євроінтеграції в Херсонській області, який буде займатися розвитком культурних і освітніх проєктів, контактів, економіки та інфраструктури із залученням інвестицій та фінансової допомоги ЄС. Після реалізації пілотного проєкту ініціатива буде поширена на всі регіони України протягом 2020-2024 років.

Також уряд затвердив план заходів на 2020-2022 роки щодо реалізації «Стратегії інтегрованого управління кордонами на період до 2025 року».

Нагадаємо, сьогодні Кабінет міністрів провів відкрите засідання. Як повідомив раніше прем'єр-міністр Олексій Гончарук, це євроінтеграційний засідання уряду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: