Посли G7 привітали відкриття ринку землі в Україні

Читать на русском
Намір Ради відкрити ринок землі підтримали посли країн Великої сімки. Про це йдеться в заяві послів в Twitter у вівторок, 19 листопада.

Намір Ради відкрити ринок землі підтримали посли країн Великої сімки.

Про це йдеться в заяві послів в Twitter у вівторок, 19 листопада.

Скасування мораторію: якою має бути модель та чи реально це зробити до кінця 2019 рокуВ ОПУ заявили, що мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення може бути скасований до кінця 2019 року.

«Посли G7 вітають запуск законодавчого процесу, що має на меті покласти край мораторію на купівлю та продаж землі. Це допоможе розкрити величезний потенціал сільськогосподарського сектору України і стимулювати економічний розвиток», - заявили посли.

Нагадаємо, 13 листопада Рада ухвалила закон про ринок землі в першому читанні. Документ підтримали 240 народних депутатів. Зокрема, нардепи прийняли за основу законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення. Документ зареєстровано за № 2178-10. Фактично законопроект підтримувала тільки фракція «Слуга народу», хоча і її представники сумнівалися, що голосів для прийняття в першому читанні набереться достатньо.

Раніше в ОПУ розповіли, що на даний момент в Україні налічується близько 4 мільйонів гектарів непідмораторної землі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: