Рада підтримала продаж землі через Інтернет у першому читанні

Читать на русском
Нардепи підтримали в першому читанні законопроект, який пропонує дозволити продаж землі на електронних аукціонах.

Нардепи підтримали в першому читанні законопроект № 2195, який пропонує дозволити продаж землі на електронних аукціонах.

Відповідне рішення підтримали 262 нардепа під час пленарного засідання 14 листопада.

Ринок землі: кому можна буде купувати землю та за яких умовУхвалений у першому читанні законопроект про ринок землі передбачає досить вільні квоти, прописує умови розстрочки на купівлю землі та визначає, які с/г землі не будуть продаватися.

Законопроект пропонує продавати земельні ділянки державної і комунальної власності виключно через електронні аукціони в електронній торговельній системі в режимі реального часу в Інтернеті. За результатами цих торгів укладатиметься договір купівлі-продажу, оренди, суперфіції, емфітевзису з переможцем, який запропонував найвищу ціну за ділянку.

При цьому на відміну від положень чинного законодавства, земельні торги будуть проводитися відповідно до договору між організатором та оператором електронного майданчика.

Також пропонується автоматизація низки процесів, наприклад, ставок учасників торгів, подачі заявок на участь тощо, а також публікація всіх документів, що стосуються торгів і земельних ділянок.

Раніше президент Володимир Зеленський подякував нардепам за ухвалення законопроекту про ринок землі.

Також нагадаємо, Арахамія розповів, скільки «слуг» підтримають відкриття ринку землі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: