Київрада має намір запровадити мораторій на нове будівництво і реконструкцію

Читать на русском
Передбачається провести до 31 грудня інвентаризацію об'єктів нового будівництва або реконструкції зі зміною зовнішніх параметрів на території столиці.

Київрада планує запровадити мораторій на нове будівництво і реконструкцію в столиці.

Відповідний проект рішення був опублікований 10 вересня на сайті Київради.

Цим документом передбачається провести до 31 грудня інвентаризацію об'єктів нового будівництва або реконструкції зі зміною зовнішніх параметрів на території столиці. Результати інвентаризації повинні бути відображені на порталі Центру моніторингу забудови Києва.

Крім цього, пропонується ввести тимчасовий мораторій на здійснення підготовчих і будівельних робіт на період проведення інвентаризації.

Також, на період дії мораторію забороняється:

  • Департаменту містобудування та архітектури - надавати містобудівні умови і обмеження для проектування об'єктів будівництва;

  • Київраді (КМДА) і структурним підрозділам, комунальним підприємствам, установам і організаціям - видавати будь-які дозволи на будівництво;

  • Департаменту державного архітектурно-будівельного контролю - реєструвати повідомлення про початок підготовчих робіт або будівництва, про готовність об'єкта до експлуатації, а також дозволу на виконання будівельних робіт.

Дія цього рішення не поширюється на випадки: нового будівництва або реконструкції об'єктів соціальної, інженерної, транспортної інфраструктури, об'єктів, що знаходяться в аварійному стані, а також будуються або реконструюються на замовлення органів державної влади або місцевого самоврядування на землях державної або комунальної власності.

Відзначається, що на даний момент проект рішення знаходиться на розгляді комісії.

Нагадаємо, раніше ряд ЗМІ повідомили, що Київміськбуд зупинив будівельні роботи через звільнення Кличка з посади голови КМДА.

В «Київміськбуді» заперечують чутки про зупинку будівництва.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: