Депутати Київради просять Зеленського призначити Кличка очільником КМДА

Читать на русском
Очільники депутатських фракцій Київської міської ради звернулися до президента Володимира Зеленського стосовно призначення Віталія Кличка на посаду голови КМДА.

Очільники депутатських фракцій Київської міської ради звернулися до президента Володимира Зеленського стосовно призначення Віталія Кличка на посаду голови КМДА.

Про це повідомили в КМДА.

На переконання депутатів Київради, Кличко має залишитися на чолі КМДА для «забезпечення у місті Києві місцевого самоврядування».

«З метою забезпечення у місті Києві місцевого самоврядування, ми, голови депутатських фракцій Київської міської ради VIII скликання, звертаємося до Вас призначити на посаду голови Київської міської державної адміністрації Кличка Віталія Володимировича, обраного Київським міським головою на чергових виборах 25 жовтня 2015 року», — йдеться у зверненні.

4 вересня Кабінет міністрів підтримав подання на звільнення мера Києва Віталія Кличка з посади голови КМДА.

Раніше голова Офісу президента Андрій Богдан підтвердив, що з мером Києва у них є домовленість, від дотримання якої і буде залежати його подальше перебування на чолі КМДА.

Через місяць Богдан заявив, що мер Києва Віталій Кличко втратив контроль над столицею. Він заявив, що Кличко повинен йти у відставку.

Крім цього, голова ОП заявив, що йому пропонували хабар за те, щоб не звільняли Кличка. Ця інформація була передана в правоохоронні органи. Після цього Кличко у зверненні президенту Володимиру Зеленському заявив, що все, що наговорив Богдан «повна нісенітниця і не компетентність».

Також ми писали, що Кличко подав заяву в НАБУ заяви Богдана про хабарі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: