Дипломат розповів про ставлення Трампа до України

Читать на русском
За словами Холмса, 26 липня він обідав у київському ресторані із Сондлендом і ще двома співробітниками, коли Сондленд подзвонив Трампу.

Співробітник посольства США в Києві Девід Холмс повідомив, що під час телефонної розмови президента США Дональда Трампа із послом країни в ЄС Гордоном Сондлендом йшлося про те, як українська сторона прийняла вимогу розслідувати справу Burisma.

Про це він розповів у опублікованій CNN заяві Конгресу.

За словами Холмса, 26 липня він обідав у київському ресторані із Сондлендом і ще двома співробітниками, коли Сондленд подзвонив Трампу. Дипломат стверджує, що Трамп говорив так голосно, що Сондленду доводилося відсувати навушник телефону від вуха, тому слова президента було добре чути.

За словами Холмса, він особисто чув, як Трамп голосно запитав у Сондленда, чи готовий президент Володимир Зеленський почати розслідування справи Burisma.

«Він збирається провести розслідування?», - запитав Трамп. Сондленд відповів, що Зеленський зробить все, що той попросить, і буквально «заглядає вам до рота» ( «loves your ass»).

Після завершення розмови Холмс запитав у Сондленда, «так що Трампу плювати на Україну?». Посол відповів ствердно і додав, що Трампа хвилюють тільки «важливі справи». На слова Холмса, що серйозні справи, на кшталт війни з Росією, як раз і відбуваються в Україні, Сондленд відповів, що мав на увазі справи, які вигідні Трампу, такі, як розслідування щодо Байдена.

Раніше Трамп назвав «убогим» заклик Байдена до імпічменту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: